V 24 (23+0) idag <3

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

 

 

 

 

Det känns som om de är evigheter kvar tills hon är här , Längtar verkligen till Oktober nu så hon får vara här hos oss!
Men om man tänker efter så är det inte så jätte länge kvar endå , tanken på att sommaren kommer säkert gå väldigt fort , och sen efter de är de inte alls länge kvar! Hoppas iallafall att de går väldigt fort :)  <3

jag längtar verkligen till att bli mamma , och jimmie längtar tills han är pappa ! Det ska bli så kul/mysigt att ha en liten bebis , lill tjejen!  Är så kul när vi pratar om hur saker och ting kommer att bli , då säger jimmie att han hoppas att hon kommer älska att fiska som han gör så han har en liten fiske kompis , :p och de skulle väl vara kul , men ah :p han är lite rolig , de är så kul att prata om hur de kommer vara och hur mycket man längtar ! (:

Det är så härligt nu när man känner sparkarna jätte jätte väl , känner allt!  Fast nått som jag tycker är jätte jobbigt är att jag har jätte svårt att sova , vet inte alls hur jag ska ligga , ligger obekvämt , känns bara som om magen är i vägen :p och att hon kan vara igång på natten som också får mig hålla mig vaken , Visst är de mysigt ,men de skulle vara skönt att få sova lite med :p  Men annars älskar jag när hon är igång! underbart :) <3

 

ne nu ska ja mysa framför tvn med hjärtat mitt ! 
pussochkram <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu