v 18 (17+0)

Bebis

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du

Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.



helgen..

Hej.
helgen har varit jätte mysig.
fredag - Ja då gjorde vi inte så speciellt mycket , va till jimmie bror på dagen och så!
sen åkte vi och fiskade på kvällen, och inte en enda fisk fick man heller! som alltid!!

Lördag - Då åkte vi till jimmies mamma . åt lite påskmat där vilket va väldigt gott , åt så ja va mätt hela kvällen och morgonen där på! :p sen gjorde vi rabarber paj och den tog vi med oss ut och åt och hade de mysigt :) 
va där hela dagen! :)

Söndag - Vaknade och tänkte , jaha vad ska man göra idag då? så ja ringde till pappa och hörde va dom skulle göra och dom skulle till farmor och äta , så ja ringde farmor och frågade om jag och jimmie med fick komma och de fick vi såklart så vi va i iggesund/stocka hela dagen! fick väldigt god mat och efterrätt , annanaspaj, åh har aldfig ätit så god paj nångång! sen är riktigt good!  Och sen va vi ut till faster och kolla på valpisarna , och fy fasiken va söta som va! :)  
sen åkte vi hem med pappa till iggesund , jag började städa min bil och sen fick jag för mig att när ja ändå håller på så kan ja tvätta den med så de gjorde ja också! :) och sen efter det åkte vi typ hem! :)
när vi kom hem så skulle vi se på film  , men ja va så trött så jag gick och la mig i stället! :)

Ja och i dag är det måndag med strålade väder , vi får se vad som händer idag! vill iallafall va ute och kanske få lite färg! :)


Pusskram




god morgon.

hej :)
nyss kommit ut ur duschen , skönt :) vaknade kl åtta idag fast ja hade ställt den på halv nio, men de gjorde väl inte så mycket skillnad! :p

idag ska ja köra en dubbel lektion på körskolan , blir landsväg och motorväg idag , :) kul kul! 
Sen efter de ska ja plugga på en massa , måste ligga i riktigt nu så ja ska klara provet som är snart , lite nervös är ja! :) men för hoppningsvis så ska de ju gå bra! :)

ne nu ska ja göra mig klar och så satt jag hinner :)

ha en bra dag !
pusskram

:)

Hej..
idag blev ja väckt lite före nio , mycket skönt! Hade säkert kunna sovit mycket längre om inte jenny hade ringt, Men de va bra att hon ringde så ja kunde kliva upp och käka lite frukost och göra mig klar för att gå till körskolan oh plugga! Pluggningen gick jätte bra , Har kommit till repetitionsfrågorna nu , Tänke fixa de i morgon :)
känns som om de går bra för mig just nu men körningen och teorin :) Vilken är mycket bra! :)

Sen hämtade jimmie mig vid halv ett tiden , vi åkte och handla lite och sen åkte vi hem och fixa käk , båda va väldigt hungriga, blev korvstroganoff och ris! :) jätte gott :)

sen har ja typ spelat spel på facebook hela dagen , slutade precis av att ja har fått så ont i huvudet ! ett bra täcken på att sluta för idag! :) Men de är så jävla kul att spela , Blir säkert mer ikväll endå! :D
ikväll vet ja inte vad som händer , blir väl lungt antar ja, som alla andra kvällar! :p



Och min mage har nu börjat växa , roligt tycker ja! :) hih! märker att allt sitter bra mycket tajtare! :)
så här ser den ut just nu :) <3

Pusskram

less på kissandet...

Känns som om ja inte gör nå annat än att bara kissa , jobbigt!
speciellt på nätterna när man kliver uppp till 2-4 gånger! galet jobbigt! Men de är väl nått man får stå ut med ett tag till antar jag! De är värst på kvällarna , är hyffsat på dagarna! men de är olika från dag till dag!  men de är väl värt de! :)


Har pluggat lite teori nu på morgonen , men gav upp efter en stund för jag känner att jag vill göra nått när de är så pass bra väder , kan lika gärna plugga i kväll eller så! :)


nyss duschat , ska väl föna håret om en liten stund, och fixa lite! :)
och känner mig hungrig , ska väl försöka fixa nån lunch kanske!  och sen ska jag ta och hitta på nått att göra, får la se vad det bli då! :)
hejdå! :)




v. 16 :)

Bebis

Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Mamma

Nu börjar det säkert komma upp frågor kring graviditeten. Svar på vanliga frågor är:

Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola för bebisen, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
Träna?
Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din energi på och du orkar mer!
Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig.


länge sen..

Tag sen jag skrev nu , Har haft massa annat för mig nu i nån vecka , Har bland annat varit hos min syster i sundsvall förra onsdag till fredag, som va mycket trevligt! Sen på fredagen åkte jag hem till pappa och sanna i iggesund och sov där , skulle med dom till hallstavik på lördagen och det va också mycket trevligt :) Fick väldigt mycket med bebis kläder av sannas syster pia, och de va roligt, mycket fina kläder! Och gud va liten man kan vara, sjukt att man har varit så liten själv, hehe :)

i morse vaknade jag kl 8.30 ungefär och de kan jag lova va skönt ! Gjorde mig i ordning och gick till trafikskolan för att plugga teori som gick jätte bra , Har inte mycket kvar nu! känner mig så nöjd! :)

Sen gick jag hem och städa som bara den , luktar gott och frächt här hemma nu! :) Bara att byta sängkläder som är kvar nu med ska vädra täckena ett tag, skönt sen man lägger sig i kväll med kalla nybäddade täcken , Jag älskar det :)
nu väntar jag bara på min älskade älskling ska komma hem så vi kan laga mat , är så hungrig! Det ska bli stuvade makaroner och korv , himlans gott! :)

och sen vet jag inte vad som kommer att hända! ska försöka hitta på nått :)
de va allt från mig just nu! :)

Jag älskar dig mest utav allt , du är min stora kärlek! 
Har aldrig kännt så här för någon annan! du är bäst! <3

körskolan..

Hade en dubbel körlektion i morse kl 07.30 och de gick bra :)  
Sen satte jag mig och plugga i nästan 4 timmar , klarade nästan fas c , flera gånger 60-61 rätt och man ska ha 63 för att få godkänt , Blev så arg och irriterad så ja gav upp ,  Så i morgon ska ja fortsätta och då ska ja fan klar det innan jag går därifrån , som jag skulle göra idag egentligen men blev så arg!!! :p inte lätt hela tiden inte!
Sen när jag kom hem så lagade vi lite mat , blev potatis & köttbullar med gräddsås , väldigt gott! och efter det tog
jag mig en apelsin! :) lite vitaminer! kan ju vara bra för magen :)

i kväll vet ja inte vad som händer , blir väl lungt som alla andra dagar! :/ lite tråkigt att man aldrig gör nått!
Saknar mina vänner i sundsvall <3 , Tänk när jag bodde där , då gjorde man nästan alltid nånting , hade typ aldrig tråkigt!! sakna <3

jimmie ligger i soffan och sover och de gör ju allting bra mycket tråkigare !!! Fast förstår om han är trött som sliver upp 04,15 varje morgon och åker till jobbet!! 

ne nu ska ja försöka hitta på nått!! :)

En sak , Hur snygg är inte den här karln då på skala 1 - 10?  
mums säger jag bara! :D






06.54 på en söndag?

Hade hoppats på att jag fick sova lite längre idag , men ikke! Då kliver jimmie upp och säger att han ska ut och gå för han har ont i ryggen och huvudet! Okej , jag försöker somna om men inte fan gick de !  bara lite irriterad!

Sitter nu och kollar på tvn där de inte finns nå bra , så funderar på om jag ska sätta igång en film och hoppas på att ja somnar en stund till?! :D skulle inte vara helt fel!
så nu ska ja se om jag hittar nån bra film ja skulle kunna se! :)


jimmie jonsson - jag älskar dig! du är världens bästa! <3
1 år och 4 månder med dig , dom bästa månaderna i mitt liv!
hejdå!

Illamående är typ över..

känns så himla skönt , kan äta igen och äter mycket mer än va ja gjorde! kan äta mig mätt nu! :)
kommer in i v 14 idag (13+0)! Känns skönt :) 9 maj blir de ultraljud, längtar dit :)

har nyss ätit , blev spagetti och köttfärssås! mycket gott! 
Har varit på trafikskolan idag och allt gick jätte bra! känner mig så nöjd!
inte så långt kvar tills körkortet är mitt! måste verkligen ligga i nu och plugga plugga plugga! :)

Vet inte va jag ska göra resten av dagen , städa lite kanske ?! Plugga lite mer sen ska man nog göra! :)
men just nu ser jag att de började ett bra tv-program som ja ska se först! sen blir det annat :)

Blir ensam hela dagen , Jimmie jobbar sent så kommer hem i kväll nångång! :/ tråkigt!
men får göra det bästa av de för att inte ha för tråkigt :) hihi.
Och ja blev så arg på frasse idag , blev rasande om ja ska vara ärlig!
Han ska alltid ha så jävla bråttom upp och ner på fönsterbrädan så han drar ner en blommkruka så den går i 100 bitar och ja måste plantera om blommjävlen!
Men man märkte verkligen på frasse att han skämdes efter det , han låg och titta på mig när jag fixade blomman med ledsna ögon , och när han ser på mig på det viset så klarar ja inte av att vara arg på han så ja tar upp han och pussar på han! haha! dumma mig! :p Men han är ju ändå min lilla älskling och de va ju nog inte meningen ! :p 
Önskar bara att han kunde ta det lite lungare ! :)

ne nu orkar ja inte skriva mer :p
Hare bra! :)


Min älskling <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu